KAŽDÝ DEN PRO NÁS VYCHÁZÍ SLUNCE. VYJDĚTE TAKÉ ! :-)

02.03.2021 12:00

Poslední rok zažíváme velké útoky na naše tělo, mysl a duši. Díky záměrně matoucím, nesmyslným nařízním přicházíme o práci, nevidíme své přátele a ani to pomyslné světlo na konci tunelu. A tak se někdy těžko hledají noty ke zpěvu. Pomůže procházka venku. I když se vám úplně nechce, v lese je bláto, nebo je tam na vás zima, nebo prostě nechcete jít sami. A TO JE PŘESNĚ TA CHVÍLE NA ZMĚNU!

Mrkněte do šatníku, vyberte slušivý obleček, nazujte vhodné botky, čepku, rukavky a jděte na vzduch. Zkuste si z toho udělat takový rituálek, třeba, že si někde cestou u okýnka dáte dobrý kafe, čokoládu, pivko... Nebo si vezměte oblíbenou tekutinu s sebou do termosky.

Roušku nechte v kapse a vyjděte svižnou chůzí, usmívejte se a dýchejte, zhluboka. Máte kámoše/kámošku co se může přidat? SUPER! Vytáhněte je ven! Pokud máte doma hole nordic walking, nenechte je zahálet. Jsou to skvělí pomocníci a pohyb je s nimi zábavnější a efektivnější. Okysličíte si tělo, spálíte kalorie, načerpáte novou energii, možná i vitamín D, když potkáte sluníčko a když budete chtít, uslyšíte zpěv ptáků, hlas lesa, větru nebo vody, uvidíte i ty nejmenší živočichy, rozkétající jaro, potkáte venku lidi, kteří hledají to co Vy, radost, zdraví a klid v duši.

Jaro přináší nový život, rostlinky se probouzí, zelenají a kvetou a stejně tak bychom se měli zařídit i my. Jsme také součástí přírody, která nám společně s naším srdcem vždy ukáže správný směr.

Svižnou procházku či indiánský běh venku na čerstvém vzduchu ničím nenahradíte. Možná jste si koupili rotoped, běhací pás atd.., to je moc fajn, ale procházka  venku je ve všech ohledech nejlepší a je co? Zadarmo. Když byste si zvládlii i cestou zpívat, ulevíte vaší mysli, která tímpádem nebude přemítat nad tisícem myšlenek. A domů příjdete radostní, nabití energií, s lepší náladou. Je dobré si tyto procházky naplánovat mezi pravidelné aktivity v určitý čas případně i den.

  Za lepší náladu, klidný spánek a zdravější tělo to opravdu stojí.
 

 

Zpět

Vyhledávání

© Aura centrum zdraví Brno - 2008 Všechna práva vyhrazena.