GOJI - Kustovnice čínská

12.03.2012 23:00

Plody rostliny Goji Berry se v poslední době rozšířily i do Evropy, kde sklízí obrovský úspěch, jelikož plody kustovnice čínské dodávají tělu potřebné látky ke správnému fungování organismu. 

Goji obsahuje 19 aminokyselin, z toho 8 esenciálních, a dále obrovské množství minerálních látek a stopových prvků a také jsou vydatným zdrojem vitamínu C. Nejdeme v nich železo, zinek, měď, vápník, fosfor, selen a germanium. Ve zralých plodech nalezneme až 11 mg železa na 100g bobulí. 15% objemu plodů Goji Berry tvoří bílkoviny. Plody Goji Berry jsou také skvělým antioxidantem. Obsahují beta karoten, zeaxantin, lutein, xantofyl, lykopen a kryptoxantin. Nesmíme zapomenout také na vitamin B, E, esenciální mastné kyseliny, cyperon betain či solvativon. 

Plody kustovnice jsou účinným prostředkem pro boj s bakteriemi, plísněmi a mají protizánětlivý účinek. Mnoho lidí je užívá ke snížení cholesterolu či léčbě sexuální impotence. Kustovnice čínská má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. 

Pokud toužíte po dlouhověkosti, vitalitě a zdroji energie, jsou pro Vás plody Goji Berry tím pravým. Pozitivní účinky Goji Berry zaznamenají také diabetici, lidé trpící závratí, bolestí v kříží či ženy s potížemi při menopauze. Ženy v Mongolsku používají Goji Berry jako prevenci ranních nevolnost v prvním trimestru. Užití Goji v těhotenství je však diskutabilní. Co se energetické hodnoty Goji týče, je přibližně 357 kcal/100 g, tedy 1500 kJ na 100 g. 

Zpět

Vyhledávání

© Aura centrum zdraví Brno - 2008 Všechna práva vyhrazena.